Brugklastraining

kind_en_tiener_training_brugklas_training.jpg

Voor wie?

Voor kinderen uit groep 8 die na de zomervakantie naar de brugklas gaan, daar minder tegenop willen zien en een goede start willen maken.

Er verandert veel als je van een kleine basisschool naar die grote middelbare gaat. Je gaat misschien een flink stuk verder fietsen, bent ineens weer de jongste op school, ontmoet veel nieuwe kinderen, hebt wisselende lesuren en docenten, moet sjouwen met boeken en zoeken naar lokalen, krijgt huiswerk en hebt proefwerkweken. Sommige kinderen hebben zin in iets nieuws en kijken uit naar deze stap, anderen vinden het vooral spannend en zijn zenuwachtig.

In de training ga je de stap naar de middelbare school voorbereiden. Samen maken we deze stap kleiner en vooral leuker. Zodat je meer zelfvertrouwen krijgt en steviger in je schoenen staat.

Hoe?

We doen verschillende actieve oefeningen die je zelfvertrouwen vergroten en je uitstraling sterker maken. Ook bespreken we met elkaar wat je moeilijk lijkt en oefenen we verschillende oplossingen voor lastige situaties.

Onderwerpen die aanbod kunnen komen, afhankelijk van wat de groep inbrengt:

  • een stevige houding en uitstraling
  • omgaan met onzeker zijn en spanning
  • vrienden maken, erbij horen, groepsdruk
  • pesten
  • praktische zaken: werken met een lesrooster, plannen van huiswerk en invullen van je agenda

We starten in groep 8 met de training. Na de zomer, volgen nog 2 bijeenkomsten. Je zit dan al even op de middelbare school. Zo krijg je de kans om je ervaringen te vertellen, vragen te stellen, dingen die je lastig vindt te bespreken en te oefenen met oplossingen.

Praktische info

Duur: 5 lessen van 1 ½ uur: 3 voor de zomervakantie en 2 erna
Deelnemers: max. 8
Start: april/mei 2018
Tijd: info volgt
Waar: Vianen, info volgt
Kosten: € 90,- inclusief materiaal
Inschrijven:via het inschrijfformulier
Info: 0347 32 00 41 / 06 122 60 197, of info@vandenbrekeltrainingen.nl


Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Kennismaken?

Neem contact op