Aanbod voor Scholen B.O en V.O

Workshop, Training, Train de Trainer

Zoekt u als school voor uw leerlingen een workshop of kort traject met een specifiek thema zoals: groepsdruk en pesten, verliefd en verkering, misbruik en loverboys, kindermishandeling.

Of een effectieve training weerbaarheid voor een groep leerlingen?

Van den Brekel Trainingen heeft jarenlange ervaring met het geven van trainingen en workshops over weerbaarheid en aanverwante thema’s. Voor kinderen in het basisonderwijs en in het voortgezet onderwijs.

Onze trainers zijn bevoegd om in het basisonderwijs les te geven volgens het succesvolle landelijke project ‘Marietje Kessels’ en zijn erkend ‘Rots en Water’ trainer voor basis- en voortgezet onderwijs. Ook de methode van het ‘Oplossingsgerichte werken’ zetten we graag in.

Verder kunt u ons ook inschakelen als u voor uw team, of deel ervan, een ‘Train de Trainer’ zoekt.

Over de inhoud van onze trainingen voor kinderen en jongeren kunt u meer lezen op deze website onder:

Op maat

U kunt ons inschakelen om het thema weerbaarheid op uw school op de kaart te zetten. Bijvoorbeeld als een project, met een kennismaking les of via een workshop. Veel is mogelijk, afgestemd op uw vraag en de behoeften van de leerlingen. Wij komen naar u toe voor een kennismakingsgesprek. Hierna ontvangt u een uitgebreid voorstel voor een workshop, training, lessenpakket of project op maat.

Werkwijze en inhoud

Onze trainingen en workshops zijn actief, sportief en afwisselend door verschillende werkvormen. Wij werken veel met spel en bewegingsoefeningen, trainen een basispakket fysieke zelfverdediging technieken, gebruiken kringgesprekken en ervaringsopdrachten in subgroepen en trainen deelvaardigheden adhv. praktijk casussen.

Voorbeelden Thema’s voor een workshop:

  • ‘Ja-nee-twijfel-gevoel’, en hoe laat je dat zien? Over grenzen voelen en aangeven
  • Nee durven en kunnen zeggen
  • Oefenen met het direct bruikbare 4-stappen model
  • Lastige situaties met onbekenden en bekenden
  • Vriendschap, erbij horen en groepsdruk
  • Pesten
  • Kindermishandeling, seksueel misbruik en loverboys
  • Fysieke weerbaarheid, les Rots- en Water

Praktische info

Wilt u een oplossing voor een vraag op school rondom gedrag en weerbaarheid, stel ons uw vraag en wij denken mee: 0347 32 00 41 / 06 122 60 197, of stuur een mail naar: info@vandenbrekeltrainingen.nl. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.


Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Kennismaken?

Neem contact op